LogotypBoka ett möte
Tjänster

Webbutveckling

Jonathan på Vrea Webbutveckling skapar kod

Utveckling av webbplats

Jag bygger er webbplats för hand så att den blir precis så som den prototyp ni själva har testat –  en skräddarsydd webbplats utifrån dina behov helt enkelt. Det finns inga begränsningar vad vi kan bygga. Jag ser till att webbplatsen hjälper Google (och Bing) att förstå vad sidan handlar om och ger den de bästa möjligheten att ranka i deras sökmotorer. Websidan optimeras för att ladda snabbt genom att minimera kod och använda den senaste generationen av bildfiler.

Jag ser till att designen fungerar i mobilen och ser lika ut i alla webbläsare. Dessutom gör jag webbplatsen tillgänglig så att sidan kan läsas med skärmläsare.

Statistik Google Analytics

Jag skapar ett konto hos Google Analytics för dig så att du kan se hur många besökare som kommer till just din webbplats och de beter sig där.

Verktyg

Jag bygger webbplatsen i Next.js – ett ramverk i Javascript som gör det möjligt för att skapa statiska sidor som laddar snabbt och har smidig interaktiv design. Next.js tar heller inte upp så mycket utrymme på servern och ser bland annat till att bilder bara laddas när det behövs.

Sanity är ett innehållssystem (CMS) som går att anpassa efter dina behov. De flikar och menyer som du verkligen behöver visas bara – inga konstigheter. Sanity är lätt att arbeta i, där kan du lägga till sidor, uppdatera texter och ladda upp bilder m.m.

Vercel är ett system för att ladda upp webbplatser och hantera domäner. När webbplatsen är klar laddas den upp hos Vercel och de installerar den på en server nära oss. De arbetar tillsammans med Google för att göra webben snabbare.

Samtliga verktyg och ramverk är open source, vilket innebär att den är tillgänglig att använda, läsa, modifiera och sprida för den som vill – det tycker jag är bra 👍

Tester

Jag gör kontinuerligt tester av webbplatsens funktion och kod. Det finns flera sätt att testa på, jag använder programvara som automatiskt testar koden olika typer av brister. Dessutom tester jag webbplatsen i olika webbläsare genom ett webbbaserat verktyg som heter Browserstack. Optimering för sök gör jag i verktyg som Ahrefs, Screaming Frog (ja, du läste rätt 😂) och Lighthouse.

Integration med externa system

Beroende på webbplatsens funktioner kan jag koppla samman webbplatsen med andra system som innehållssystem, e-handelsplattform och externa databaser.

E-handel

Satsar du att sälja produkter eller tjänster online? Jag erbjuder integration med flera olika e-handelsplattformer som Shopify, BigCommerce och Snipcart.

Jag håller mig uppdaterad

Jag följer den senaste utveckling inom NextJs och javascript via bloggar och dokumentationssidor. Utvecklingen går snabbt och nya funktioner och sätt att utveckla förändras hela tiden.